Restaurant Schatteman - Home

Gault Millau 2017

Schatteman 15/20 

Gregory Schatteman draaide mee op het allerhoogste niveau - hij was souschef bij Hertog Jan - maar bewees met een sympathieke zaak ook al dat hij zelf een restaurant kan dragen. Met deze villa in het groen zette de chef, samen met zijn partner Marieke Moyaert, een ambitieuze stap hogerop. Grote ronde tafels, een open haard en hedendaagse kunst aan de muren zorgen voor een gezellige sfeer. Na een smakelijke start met onder meer makreel in dashi en mosselen met haringeitjes, aardappelen en jus van zuring, bewijst de chef zijn evenwichtskunsten met een gebalanceerde combinatie van Noordzeekrab, avocado, mango en bouillabaisse. Helemaal gewonnen zijn we voor een gerecht rond fazant, maïs, schorseneer. Daarbij komt nog een heerlijke dim sum op een bedje van ajuin en peer. Interessante wijnkaart. Bij mooi weer wordt in de bostuin een driegangenmenu geserveerd. Bezoek website

Michelin 2017

Schatteman
(3 bestekken)

Het MICHELIN bordje: kwaliteitsvolle keuken
Bereidingen met kwaliteitsproducten, een vakkundige chef. Gewoonweg lekker eten!

Kruisstraat 13 - T 050 27 80 51 - www.restaurantschatteman.be -
Rest - menu 65/85 €

Schatteman is het project van een jong en ambitieus koppel dat zijn sporen verdiende in enkele topzaken uit de buurt. U herkent in het interieur nog de deftige inrichting van het klassieke restaurant dat lang in dit pand gevestigd was, maar merkt op het bord dat de chef hedendaags kookt; seizoengebonden en elegant. Bezoek website

Knack Restaurantgids 2013 - 2014

Schatteman  (3 kloppers)

Jong Talent/Veelbelovend/ Inventief
8020 Hertsberge, Kruisstraat 13
T 050 27 80 51 E info@restaurantschatteman.be
 www.restaurantschatteman.be chef Gregory Schatteman

Keuken: Belgisch/ Inventief
Sluiting Keuken 21 uur
Sluitingsdagen DI, Wo
Accomodatie Parking, terras
Prijs  Lunch € 40  menu  € 65 - € 75
menu wijn inbegrepen: € 90 - € 105
Specialiteiten Seizoensgebonden keuken

Gregory Schatteman werk opgeleid door Gert De Mangeleer van Hertog Jan,
waar hij zijn vriending Marieke Moyaert ontmoette. Zij nam Gregory mee naar Middelkerke, waar de twee met de ouders van Marieke het restaurant Mange-Tout opendoen. Gregory zorgde voor culinair vuurwerk en verwierf de gouden garde "Jong Talent" in de Knack restaurantgids 2011-2012. Potten en pannen verhuisden recent naar een nieuwe locatie: het vroegere restaurant Manderley, dat is gelegen op een domein met vijver midden in een bebost gebied.
Gregory’s bereidingen zijn licht, verfijnd en actueel. Een jong talent om in de gaten te houden!
Visit us on Facebook! Visit us on Pinterest!
photos by Jeroen Hanselaerwebdesign by stardekk ×